Dziękuję Wyborcom z terenu miasta i gminy Brusy za udział w tegorocznych wyborach samorządowych. Jako radny mam nadzieję, że godnie będę reprezentować gminę Brusy w Radzie Powiatu Chojnickiego.
Z wyrazami szacunku
Tomasz Orzłowski
Dziękuję Wyborcom z terenu miasta i gminy Brusy za udział w tegorocznych wyborach samorządowych. Jako radny mam nadzieję, że godnie będę reprezentować gminę Brusy w Radzie Powiatu Chojnickiego.
Z wyrazami szacunku
Tomasz Orzłowski
W roku 1947 chodziłem na naukę I Komunii św. przez 7 kilometrów do Brus. Dosłownie chodziłem, bo pociąg nie pasował, lub nie było forsy, autobus jeszcze nie jeździł, a nie zawsze można było skorzystać z roweru, bo był potrzebny rodzicom. Z Męcikału chodziło nas kilku chłopaków i Więcej…
Sztërë Kòtë to zupełnie nowy kaszubski post-folkowy projekt muzyczny. Swoimi inspiracjami sięga tradycji muzycznej regionu, twórczo przetwarzając sygnały z przeszłości. Więcej…
W dniach 28-29 maja 2022r na Kalwarii w Wielu odbędą się uroczystości odpustowe z okazji V rocznicy koronacji łaskami słynnego obrazu Matki Bożej Pocieszenia. Wszystkich serdecznie zapraszamy do
Więcej…1 maja br. g.13,00 w Żarnowcu odbędzie się bieg na dystansie 10 km pn. „Krokowska 10" w ramach IV edycji Kaszuby Biegają 2016.
Patronat nad wydarzeniem objęli: Mieczysław Struk – Marszałek Województwa Pomorskiego oraz Henryk Doering – Wójt Gminy Krokowa.
W imprezie weźmie udział około pięciuset miłośników biegania, którzy będą mieli do pokonania wyjątkowo malowniczą i urozmaiconą trasę która wiedzie przez
Sieć Informacji Funduszy Europejskich "Pomorskie w Unii" zaprasza na bezpłatne konsultacje dotyczące możliwości pozyskania funduszy europejskich, które odbędą się 19.02.2013 r. w Więcej…
Występy artystyczne przeplatała zbiórka finansowa oraz licytacja aukcyjna na rzecz Ukrainy. Jednym z przedmiotów był obraz Pałacu Prezydenckiego przekazany na licytację przez
Więcej…Będą filmy o lesbijkach, o homoseksualistach, będzie przedstawienie tego wszystkiego jako normy. Zostały bowiem złożone deklaracje przez
Więcej…